Facebook.com/Finantistii: 334 (Autor: Radu Preda)
Pe data de 21 noiembrie si-a dat duhul, la numarul 333, dupa o scurta dar grea suferinta, "Saptamana Financiara". O publicatie inventata de Gabi Firea si Mihai Craiu, care a batut toate recordurile posibile. La inceput pe cele pozitive, vanzari, incasari din publicitate, audienta, cota de piata. Dupa care, spre final, cineva si-a imaginat, de sus din turnul de fildes, ca o publicatie financiara (deci ceva despre contabili) ar putea fi condusa de un contabil. Unul mediocru. Asa s-a ajuns si la recordurile negative - batjocorirea propriilor angajati si a muncii acestora.
Mihai Craiu a fost si este un excelent vanzator si un vizionar. Gabi Firea a fost si este o ziarista cu experienta, care a parcurs toate treptele profesionale fara sa le sara din 2 in 3, si o excelenta colega, indiferent de pozitia pe care o ocupa. Cand nu ai pe puntea de comanda un astfel de om, ci un ageamiu, e greu, al naibii de greu, jos, in sala masinilor. Iar daca masinile nu merg ceas, vaporul pluteste in deriva.
Acesta e motivul pentru care n-a mai putut fiinta Saptamana Financiara. Cea pe care au fondat-o cei amintiti mai sus, si pe care noi am dus-o, asa cum ne-am priceput, in varful ierarhiei. Va mai exista, poate, Saptamana Financiara. Dar va avea nevoie de un transplant de cord. Pentru ca inima ei adevarata bate, de azi, pentru Finantistii.
Am pornit la drum si fara Mihai, si fara Gabi, dar mai ales fara Ei, stiu ei cine. Iar aste ne motiveaza teribil. Asa ca, desi pe frontispiciul revistei scrie Anul 1, nr.1, va invit sa cititi, de fapt, cel de-al 334-lea numar al celei mai frumoase publicatii economice, cel putin din acest mileniu.