Pe masa ministrului Finantelor Publice se afla la avizare a cincea varianta a Codului Fiscal, ne-au declarat surse din Ministerul Finantelor Publice (MFP).
In ultima perioada, MFP a modificat cel putin o data pe saptamana diverse articole din Codul Fiscal, reusind sa bulverseze din nou intreg mediul de afaceri (si nu numai), acesta nestiind ce taxe si impozite va trebui sa plateasca in 2006. Motivatia MFP pentru aceste schimbari dese in politica fiscala este ca se consulta permanent cu oamenii de afaceri si ca in urma acestor consultari apare necesitatea unor noi modificari.
Mai trebuie spus ca ultima schimbare operata in proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost facuta publica la 21 noiembrie a.c.
In replica, secretarul general al Asociatiei Oame-nilor de Afaceri (AOAR), Cristian Parvan, ne-a spus ca a facut mai multe observatii la modificarile Codului Fiscal, dar Finantele nu au tinut cont de ele. AOAR ar fi vrut ca biodieselul (energie regenerabila, nepoluanta) sa nu fie accizat, dar MFP nu a fost de acord cu aceasta propunere. (Simona Dobre)