Incasarile la bugetul consolidat al statului merg tot mai greu. Directia Generala a Finantelor Publice Olt a incasat in iulie cu 8,57 procente mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2009.

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt a incasat, in iulie, la bugetul general consolidat al statului, cu sase milioane de lei mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. Practic, incasarile la finalul lunii iulie au totalizat suma de 63,99 milioane de lei, cu 8,57 procente mai putin fata de iulie 2009, cand s-a incasat suma de 69,99 milioane de lei.

Titluri executorii, sechestre si popriri

Nici titlurile executorii, sechestrele sau popririle pe conturile bancare sau ale tertilor nu au reusit sa aduca incasari mai mari sau cel putin egale cu cele de anul trecut, realizate in aceeasi perioada. Mihaela Marinescu, purtatorul de cuvant al DGFP Olt, a informat ca in acest sens au fost aplicate o serie de masuri. "Actiunile intreprinse pe linia executarii silite in luna iulie 2010 au constat in emiterea unui numar de 7.377 de titluri executorii, aplicarea unui numar de 11 sechestre, patru pentru bunurile mobile si sapte pentru cele imobile. Au mai fost aplicate 2.781 de popriri pe disponibilitatile din conturile bancare si 46 de popriri la terti", a informat Marinescu.

7,18 milioane de lei, recuperate prin executare silita

Prin modalitatile de executare silita, in luna iulie 2010 au fost recuperate creante bugetare in suma de 7,18 milioane de lei, informeaza DGFP Olt.
"Creantele au fost recuperate astfel: 1,88 milioane de lei din popriri pe disponibilitatile din conturile bancare, 0,26 milioane de lei din popriri la terti, 5,01 milioane de lei din incasari dupa inceperea executarii silite fara alte forme de executare si 0,03 milioane de lei din vanzari de bunuri mobile si imobile", a declarat Mihaela Marinescu.

Vanzari prin licitatie

Tot in luna iulie, DGFP Olt a organizat 69 de licitatii de vanzare a 363 de bunuri mobile, in valoare de un milion de lei, si a 81 de bunuri imobile, in valoare de 9,25 milioane de lei. In urma licitatiilor s-au adjudecat doua bunuri mobile, in valoare de 22.264 de lei, si un bun imobil, in valoare de 4.850 de lei. Finantele oltene anunta ca, in cazul neachitarii obligatiilor bugetare la termenele scadente, vor fi luate in continuare toate masurile de executare silita prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, pentru incasarea integrala a veniturilor datorate la bugetul general consolidat al statului.