Cinci programe ofera finantare ONG-urilor si patru universitatilor. Aceasta este statistica surselor de finantare pentru care cei interesati pot depune proiectele pe tot parcursul anului, programele fiind cu termene de depunere continua. Banii sunt oferiti de la Uniunea Europeana si bugetul statului roman.

85.000.000 lei, cea mai mare finantare pentru ONG-uri

Potrivit catalogului finantarilor pentru anul in curs postat pe site-ul MIMMC, cea mai mare suma pe care o pot accesa organizatiile neguvernamentale, respectiv 85.000.000 de lei, este pusa la bataie de doua dintre cele cinci programe care se adreseaza ONG-urilor. Este vorba despre "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe", al carui scop este cresterea importantei turismului si culturii, ca factor care stimuleaza cresterea economica in regiuni, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului, precum si prin programul "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice". Minimul finantarii care poate fi accesata prin aceste doua programe este de 1.700.000 de lei.

Un alt program care se adreseaza ONG-urilor este "Reabilitarea /modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale", unde valoarea totala a unui proiect este de minim 350.000 lei si maxim 3.500.000 lei. Un maxim de peste 5 milioane de lei poate fi accesat prin programul "Revizuire de structuri si implementare de instrumente moderne". Cea mai mica finantare este oferita prin "Module de pregatire in domenii ca achizitiile publice, ECDL, limbi

straine, dezvoltarea de proiecte, licitarea si managementul proiectelor etc". Valoarea totala a proiectului trebuie sa fie de minim 220.000 lei.

220.000 de lei, cea mai mica finantare pentru universitati

Aceasta este suma minima pusa la bataie prin programul "module de pregatire in domenii ca achizitiile publice, ECDL, limbi straine, dezvoltarea de proiecte, licitarea si managementul proiectelor etc", care de fapt este acelasi program la care se pot inscrie si ONG-urile. In schimb, cea mai mare suma de care pot beneficia universitatile este de 67.000.000 lei prin programul "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua". O suma maxima de 200.000 de euro poate fi accesata de universitati in programul "Sprijin pentru start-up-urile si spin-off-urile inovative".

"Elaborarea unor programe postuniversitare de dezvoltare manageriala a personalului cu functii de conducere din administratia publica" va fi finantata cu suma minima de 360.000 lei.