Targul de cadouri organizat de Camera de Comert si Industrie "Oltenia" a pus la dispozitia firmelor putine spatii de prezentare. Cu toate acestea, jumatate din standuri erau ieri goale. Patronii sunt nemultumiti de organizare.
Expozitia cu vanzare "Bucuriile Iernii 2006", deschisa in holul Universitatii din Craiova, s-a dovedit un fiasco in prima zi de targ. Camera de Comert si Industrie (CCI) "Oltenia", organizatorul targului de cadouri, dorea ca in apropiere de sarbatori sa puna la dispozitia craiovenilor produse mai ieftine, la preturi de producator, cu 20 - 25% mai mici fata de cele practicate in prezent pe piata. Au fost invitate sa expuna 19 firme, dintre care doar doua din Craiova. Din pacate, carentele de organizare s-au vazut inca de la inceput. Conducerea CCI "Oltenia" nu a mai ajuns la o intelegere cu reprezentantii Teatrului National "Marin Sorescu" pentru amenajarea expozitiei in incinta acestei cladiri, unde era spatiu suficient de desfasurare. Asa ca au apelat la o solutie de compromis si au amenajat 12 standuri in holul Universitatii, urmand ca sapte dintre participanti sa expuna in a doua parte a targului, in perioada 12 - 16 decembrie. Cu toate acestea, ieri, in prima zi, doar sase din cele 12 standuri fusesera ocupate de firmele invitate. "Sunt firme care participa la mai multe targuri prin tara si nu au avut timp sa ajunga la deschidere. Sunt pe drum, am si vorbit cu cativa patroni", s-a scuzat George Motataianu, reprezentantul EXPOOLTENIA SRL, societatea prin care CCI "Oltenia" organizeaza targul. Firmele participante nu au gasit locuri de parcare si a trebuit sa traga masinile in spatele Universitatii si sa-si transporte marfa in brate.
Participanti nemultumiti
Organizarea din acest an i-a dezamagit pe unii dintre patronii participanti. "Este pentru prima data cand particip la acest targ. Ar fi fost bine ca spatiul sa fie mai mare. Era mai bine atat pentru comercianti, cat si pentru clienti, care ar fi vazut marfa mult mai bine expusa", a spus Mircea Udila, reprezentantul TRIMPEX SRL Reghin. "Nu sunt deloc multumita de organizare, din cauza spatiului foarte mic. In plus, este si frig aici, a trebuit sa iau un pulover mai gros pe mine. Daca si la anul va fi aceeasi organizare, ma gandesc sa nu mai particip", a spus, la randul sau, Ana Maria Poenaru, reprezentant SWISANA. George Motataianu, reprezentantul organizatorilor, a recunoscut ca spatiul din incinta TNC i-a fost "suflat" de firme care si-au rezervat locul inca de anul trecut. "Il aveau dinainte, nu aveam ce sa facem. Nu stiu daca la anul vom apuca alt spatiu. Bani sa ne amenajam propriul spatiu pentru expozitii nu avem, desi asa ne-ar fi si noua mai usor", a spus Motataianu.
Cei care au avut ocazia sa viziteze ieri targul au putut vedea ca producatorii au expus haine din piele, incaltaminte, blanuri, artizanat si bijuterii. Standul cu bijuterii a fost printre cele mai cautate. "Se cauta maruntisuri de Mos Nicolae, un cercel, un inel... Dar nu prea scumpe, ca lumea e saraca. Preturile sunt accesibile", a spus vanzatoarea.