Finantele doljene au încasat sâmbata si duminica de zeci de ori mai putin decât în doua zile lucratoare. Din cauza ca bancile nu au lucrat în weekend si putine firme tin milioane de lei în casierie, fiscul a luat bani de la cei care au conturi în Trezorerie.În plin an electoral, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea cu orice pret sa aduca venituri suplimentare la bugetul consolidat al statului, astfel ca unitatile din subordine au fost scoase la munca si în weekend. Numai ca actiunea finantistilor de sâmbata si duminica nu a fost tocmai una de succes, încasarile pe cele doua zile fiind cu mult sub nivelul celor realizate în oricare alte doua zile lucratoare. La Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj s-au prezentat în weekend în jur de 30 de reprezentanti ai agentilor economici, care si-au platit impozitele restante sau doar pe cele aferente lunii iulie. Chiar daca Trezoreria a lucrat la final de saptamâna, putini au fost cei care s-au dus cu bani lichizi la ghiseele institutiei. Motivul este simplu: nici o firma nu tine lichiditati de ordinul zecilor sau sutelor de milioane în casierie. Si cu atât mai mult la final de saptamâna. Din nefericire pentru ANAF si pentru cei din subordine, cei mai multi datornici la stat - firme private - au conturile în bancile comerciale, si nu la Trezorerie. Actiunile finantistilor ar fi fost de succes daca ar fi lucrat bancile în weekend, pentru ca majoritatea firmelor fac viramente catre DGFP prin intermediul bancilor unde îsi au conturile. Aceste disfunctionalitati sunt recunoscute chiar de cei de la Finante. "Ca urmare a actiunilor de sâmbata si duminica s-au încasat 5,2 milioane de lei la bugetul consolidat, ceea ce a fost multumitor, dar cu mult sub o zi normala de lucru. Marele dezavantaj a fost acela ca nu au lucrat bancile în weekend, pentru ca agentii economici sa poata face viramente", a declarat directorul executiv al DGFP Dolj, Mihai Antonescu. Suma de 5,2 milioane de lei provine si de vineri, pentru ca ordinele de plata introduse vineri în banci au intrat abia sâmbata în vistieria statului, asa ca s-au contabilizat la "realizarile de weekend". Tot reprezentantii Finantelor doljene recunosc ca în zilele lucratoare, mai ales în cele de la final de luna (când sunt datele scadente de plata a impozitelor pe luna anterioara), încasarile sunt de zeci de ori mai mari sau chiar mai mult.  
"Blocati" în Trezorerie Cele mai multe încasari au fost facute de la firmele care au contracte cu statul, deci au conturi deschise în Trezorerie. Acestor firme Fiscul le-a fortat mâna în weekend sa vireze din banii pe care îi au în Trezorerie, în contul datoriilor pe care le înregistrau la bugetul consolidat al statului. Asa s-a încasat cea mai mare parte a banilor. Ca mod de lucru, finantistii au luat listele cu firmele care au afaceri cu statul si i-au sunat pe debitori, invitându-i sa-si plateasca darile.
"I-am sunat si i-am invitat, i-am rugat, mai bine zis, sa vina sa plateasca. Ei au venit si sâmbata, si duminica si au scris ordinul de plata, iar banii au trecut din contul lor în contul nostru", a spus Mihai Antonescu.