Guvernul a decis in sedinta de marti, sa nu acorde in 2008 tichete de masa angajatilor din institutiile publice, cu exceptia personaului din structurile finantate prin venituri proprii, care beneficiaza de acest drept si in prezent.
Decizia ca tichetele de masa sa nu fie acordate anul viitor unor categorii de bugetari a fost explicata de premierul Calin Popescu Tariceanu prin cretterea substantiala a numarului de angajati ti a nivelului de salarizare, plata acestor tichete presupunand cheltuieli bugetare suplimentare de circa 1% din PIB.
"Nu exista posibilitati bugetare, dar angajatii care primesc in prezent astfel de tichete vor beneficia in continuare. Niciunul dintre cei care primesc astazi, nu vor fi privati", a spus Tariceanu.
Masura de eliminare a tichetelor de masa in 2008 va fi aplicata in cazul angajatilor din institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, cu exceptia celor finantate din venituri proprii.