Aproximativ 50 de angajati ai Energoconstructia Rovinari au intrat in greva marti dimineata din cauza faptului ca nu si-au mai primit sala-riile din decembrie.


Dis-de-dimineata, muncitorii s-au adunat in curtea unitatii si au refuzat sa mai intre la lucru. Oamenii s-au plans de neplata salariilor si de conditiile in care muncesc. Ei au spus ca de trei luni sunt intretinuti de sotii sau de alte rude. "Traim din imprumuturi si din datorii. Nu ne-au dat banii din luna decembrie, nu stim de ce. S-a auzit ca, din lipsa comenzilor, unitatea se afla intr-o situatie financiara proasta", a afirmat un muncitor. Oamenii sunt nemultumiti si multi dintre ei spun ca nu mai au bani sa-si tina copiii la scoala. "In octombrie, cand nu am vrut sa mai lucram, ne-au dat banii dupa multa vreme. Ne duc cu vorba. Ultimii bani de aici i-am vazut inainte de Craciun. Nu am putut sa ii cumpar fetei mele o culegere, nu mai am bani. Am si rate in banca", a spus alt muncitor.

Nu mai au bani de mancare

Nu este prima data cand angajatii Energoconstructia recurg la aceasta forma de protest. In toamna anului trecut, oamenii au facut o greva spontana tot pentru neplata salariilor. Le-au primit abia in luna decembrie. "Asa fac mereu: ne duc cu vorba! Nu avem din ce sa traim", s-a plans un muncitor. "Am ajuns sa vin la lucru cu un sfert de paine si un pateu. Inteleg, nu sunt bani, dar macar sa ne explice si noua care sunt problemele. Nu ne spune nimic. Nu am avut bani nici sa-mi botez nepoata", s-a plans alt muncitor. Energoconstructia are aproximativ 200 de angajati si presteaza servicii in special pentru Complexul Energetic Rovinari. Conducerea intreprinderii nu a vrut sa ofere vreun punct de vedere reprezentantilor presei, dandu-i afara de pe proprietatea unitatii.