Salariatii de la Commet SA Tecuci sint decisi sa nu mai munceasca. Motivul il reprezinta intirzierea platii lefurilor. Surse din interiorul societatii ne-au spus ca oamenii sint decisi sa nu mai lucreze daca nu-si primesc repede salariile si bonurile de masa ce nu le-au mai fost acordate de la inceputul anului 2006.

Inainte de orice trebuie spus ca muncitorii tecuceni au mai trecut printr-o astfel de situatie in perioada sarbatorilor de iarna. Atunci salariatii societatii au declansat o greva generala spontana care a durat mai multe zile.

Situatia de acum nu este prea diferita de cea din iarna. Oamenii au oprit lucrul la finele saptaminii trecute. Nu s-a lucrat la Commet nici joi, si nici vineri.

Liderul Sindicatului Liber si Independent din SC Commet, Iulian Necula, ne-a confirmat ca salariatii nu au mai vrut sa munceasca in ultimele zile ale saptaminii trecute. "Oamenii erau suparati ca nu si-au primit salariile. Salariatii sint furiosi pentru ca se intimpla astfel de situatii tocmai de sarbatori. Si de Craciun s-a intimplat la fel. Oamenii vor salariile si bonurile de masa pe 2006. E vorba de vreo 180 de bonuri de fiecare, pentru care am ajuns sa ne judecam cu administratia. Instanta nu s-a pronuntat insa pina acum. Despre bonurile de masa din 2007 nu se poate vorbi pina nu se semneaza contractul colectiv de munca la nivel de unitate", ne-a mai spus liderul de sindicat.

Administratia a dat asigurari ca pe data de 3 aprilie vor fi achitate lefurile, iar pe 5 vor fi date oamenilor cite 20 de bonuri de masa, restul pina la 180 urmind a fi acordate in etape.

Legat de CCM la nivel de unitate pe anul in curs, trebuie spus ca negocierile purtate de sindicalisti si administratia societatii au esuat, iar problema a ajuns la Directia Judeteana de Munca. "Marti avem intilnirea de mediere la Directia de Munca. Motivul pentru care conducerea societatii nu a vrut sa semneze contractul e legat de faptul ca din punctul lor de vedere salariul minim de 540 de lei pe luna este un salariu prea mare pentru cit poate suporta societatea", ne-a declarat Iulian Necula.

Salariatii SC Commet nu au mai vrut sa munceasca in ultimele zile ale saptaminii trecute deoarece nu si-au primit salariile. Muncitorii de la societatea tecuceana au mai trecut printr-o astfel de situatie in perioada sarbatorilor de iarna, cind au declansat o greva spontana.