Acest lucru se poate spune despre comisarii Garzii de Mediu Galati care au dat sanctiuni mari celor care nu au respectat prevederile legate de protectia mediului.

Angajatorii care au incalcat prevederile din legislatia de protectie a mediului au platit scump pentru acest lucru, fiind sanctionati cu mii sau zeci de mii de lei de catre comisarii Garzii de Mediu Galati. Comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu, ne-a declarat ca principalele nereguli constatate au fost legate de lipsa autorizatiei de mediu, lipsa registrului de evidenta a deseurilor sau nerealizarea masurilor stabilite anterior de comisarii de mediu. "De exemplu, directorul tehnic de la 'Prutul' a fost sanctionat cu 150 milioane de lei vechi deoarece societatea a deversat ape uzate care au depasit limitele maxim admise. De asemenea, in urma controlului a mai fost sanctionata, cu suma de 100 de milioane de lei vechi, persoana fizica Prisacaru Iuliu, proprietarul peroxidului de oxigen care a luat foc, in urma cu citeva saptamini, in Zona Libera", a adaugat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati. Aceeasi sanctiune, in cuantum de 10.000 de lei, a fost primita de administratorul societatii "Bambet SRL", din localitatea Bucesti, care nu a realizat masurile stabilite de comisarii de mediu cu ocazia controlului efectuat anterior.

Nota de plata, 60.000 de lei

Lipsa autorizatiei de mediu a costat 60.000 de lei pe doua societati comerciale, respectiv "Servtrans Invest SRL" Bucuresti si societatea care administreaza crescatoria piscicola de la Vladesti, in zona Zatun. De asemenea comisarii Garzii de Mediu au aplicat o sanctiune de 3.000 de lei firmei "Sidex Monolitque", care nu avea registru de evidenta a deseurilor, si o amenda in valoare de 10.000 de lei firmei "Italagro SRL", care nu avea autorizatie de mediu. "Pentru lipsa evidentei deseurilor, respectiv a registrului, firma 'Mondistar SRL' a fost sanctionata cu 75 milioane de lei vechi, iar un angajat al Mittal Steel Galati, de la ULP, a fost amendat cu 3 milioane de lei vechi pentru uleiuri uzate depozitate necorespunzator", a mai precizat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.