Multi cunosc brandul Helin din Craiova: un lant de supermarketuri, hoteluri si limuzine de lux. Afacerea familiei Stroe se extinde acum si cu un club inedit pentru Banie, o discoteca selecta la hotelul Helin de la Aeroport. Laurian Stroe spune ca este visul lui. Criza se simte, totusi, si pentru unele afaceri Helin, astfel ca anumite planuri de dezvoltare au fost amanate.

"Eu de mult timp imi doream o discoteca mare, cu evenimente saptamanale si chiar cu muzica live", a spus Laurian Stroe, fiul lui Mircea Stroe - creatorul brandului Helin in Craiova. Saptamana viitoare, Laurian Stroe isi va pune in practica visul. El va inaugura pe 26 martie clubul de la subsolul hotelului Helin de langa Aeroportul International Craiova, unde vor canta DJ Project si Giulia. In plina criza, afacerile familiei Stroe se extind pe piata de divertisment, dupa succesul inregistrat cu organizarea de evenimente, cum ar fi nunti, inchirieri de limuzine si altele, de care se ocupa mai mult mama lui Laurian, Dorina Stroe. Tanarul sustine ca a investit peste 200.000 de euro in Helin Society Club, iar spatiul se remarca prin mobilierul si luminile inedite, tapetul din matase chinezeasca si candelabre impresionante, acestea fiind numai cateva dintre elementele care compun designul modern al clubului. "Femeile nu vor plati niciodata intrarea in clubul meu. Vor fi evenimente inedite: muzica live, show-uri, stand-up comedy si alte astfel de activitati", a spus Laurian Stroe, adaugand ca preturile vor fi normale, accesibile oricui. La inceput, pentru o perioada, barbatii vor plati intrarea in clubul lui Stroe.

"Helin e numele surorii mele"

Familia Stroe detine doua supermarketuri si alte spatii comerciale pe care le-a inchiriat, doua autocare pentru transport intern si international inchiriate unor agentii, doua limuzine albe pentru diverse evenimente, un hotel de patru stele si unul de trei stele. Afacerea este de familie, fiecare membru gestionand o parte a businessului. Dorina Stroe se ocupa de evenimente, fiul Laurian - de hoteluri si magazine, iar seniorul, Mircea Stroe, ii "supervizeaza" pe cei doi membri ai familiei sale, a explicat zambind tanarul Laurian, recunoscand astfel ca tatal sau conduce afacerile.
"Helin este un brand pentru Craiova. Putini stiu ca Helin e numele surorii mele", a spus tanarul Stroe.

Criza se simte si la magazinele Helin

Ca orice afacere, in aceasta perioada si Helin a simtit criza si are de trecut cateva hopuri. "Criza se simte pe partea de magazine si intr-o oarecare masura pe partea de cazare, dar nu si la evenimente (nunti, petreceri), unde a mers destul de bine in aceasta perioada, dar si noi am venit in intampinarea clientilor. Am redus preturile la evenimente si chiar le-am oferit o serie de cadouri mirilor: o camera cu jacuzzi, limuzina pentru o ora gratis si altele", a afirmat Laurian Stroe.

Proiecte de viitor, amanate de criza

Familia Stroe avea in plan construirea celui de-al treilea hotel in centrul Craiovei. Dar, din cauza crizei economice si financiare prin care trece intreaga piata, planurile de dezvoltare catre zona centrala au fost amanate. "Am amanat decizia de a deschide un nou hotel in centru. Asteptam sa vedem cum evolueaza criza", a precizat Stroe.