Ajutoarele de incalzire le-au fost extrem de utile la mai bine de 40.000 de galateni care au folosit pentru a se incalzi fie agentul termic, fie gazele. Iarna 2006-2007 vine cu facturi calculate intr-un alt mod.

Daca anul trecut sumele pentru plata intretinerii concitadinilor nostri au fost exacte, anul acesta cei care locuiesc la bloc vor primi procente din valoarea facturii si doar cei care se incalzesc cu gaze vor primi sume fixe. Conducerea Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Galati se asteapta ca in aceasta iarna sa se inmulteasca numarul celor care vor apela la banii statului pentru a-si plati facturile la intretinere si la gaze. Asta pentru ca a crescut plafonul veniturilor medii pe membru de familie, acum putind primi ajutor de incalzire si cei care au un venit de 500 de lei, e drept insa ca procentul pentru care se suporta factura este de doar 10%. "Ne asteptam ca numarul mare de solicitari de ajutor de incalzire sa vina din partea celor ale caror venituri se situeaza intre 345 de lei si 390 de lei", ne-a declarat directorul DMSSF Galati, Niculina Olimpia Ralea.

Gazele in procente

Cei care incaseza ajutor social vor primi pentru fiecare luna a anotimpului rece cite 50 de lei. De asemenea cei care beneficiaza de incalzire cu gaze vor primi 210 lei, daca venitul mediu lunar este de pina la 125 de lei. De asemenea celor care au un venit cuprins intre 125 si 170 de lei li se acorda un ajutor de 130 de lei. Daca venitul mediu al unei persoane care beneficiaza de incalzire cu gaze este situat intre 210 si 250 de lei, acesteia i se acorda un ajutor de 90 de lei. Celor care au un venit mediu situat intre 290 si 345 de lei li se acorda o suma de 50 de lei. Suma de 25 de lei o va primi cel care are un venit situat intre 390 si 440 de lei, iar cel care are un salariu de pina la 500 de lei va primi un ajutor de doar 15 lei. De asemenea, incepind cu aceasta luna, statul va suporta 90% din factura la intretinere a familiei care are un venit net mediu lunar de 125 de lei.