ABplus events organizeaza, in perioada 10-13 mai, la Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, cea de-a doua editie a Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii CAMEX. Evenimentul reuneste oferta a peste 150 de firme din domeniul constructiilor si instalatiilor. Bihorul este reprezentat de circa 20% din totalul firmelor prezente.
Andreia Atasiei, reprezentanta Abplus events, ne-a declarat ca la prima editie de anul trecut au fost prezente 120 de companii din domeniu si reprezentantii acestora au socotit-o ca fiind un succes. "Important este ca ziua de 10 mai coincide cu Ziua Specialistului, fapt care ne-a determinat sa facilitam intrarea specialistilor in constructii si instalatii la expozitie, in mod gratuit, intre orele 10:00 si 13:00, dupa care la eveniment poate participa publicul larg. Deschiderea oficiala va fi la ora 11:30, la care vor participa si reprezentanti ai autoritatilor locale. Biletul de intrare la expozitie este de 2 lei. De asemenea, pentru arhitecti ziua de 12 mai va fi speciala, in cadrul Hotelului Impero din Oradea vor avea loc cursurile din cadrul Programului National de Formare Profesionala Continua initiat de Ordinul Arhitectilor din Romania", a precizat reprezentanta Abplus events.
Dupa cum se stie, piata materialelor de constructii a depasit 5 miliarde de euro in 2006, iar pentru perioada 2006-2010 ritmul anual de crestere a consumului intern este estimat la circa 15% pe an. Care sunt noile tendinte in constructii si amenajari? Cu siguranta, sistemele moderne de structuri metalice, sisteme de hidroizolatii, pardoseli profesionale, panouri-sandvici, usi antiefractie, tencuieli decorative, precum si consultanta si finantare pentru constructii. Toate acestea pot fi gasite la Expozitia CAMEX de la Oradea. Nord-estul tarii este una dintre regiunile care inregistreaza cea mai mare crestere in domeniul constructiilor, de aceea si interesul pentru astfel de evenimente este ridicat.
Angela Lupsa, reprezentanta Ordinului Arhitectilor din Romania Bihor, a declarat ca organismul pe care il reprezinta va fi prezent la acest eveniment nu numai cu cursul pe care l-am mentionat mai sus, ci si prin prezenta la eveniment a cat mai multi arhitecti, cu precadere in ziua de azi acestia fiind direct interesati de asimilarea normelor si conditiilor impuse de UE.