Cifra de afaceri a grupului European Drinks a crescut in primele noua luni cu 7% comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, iar exporturile companiei au avansat cu peste 50%, a declarat ieri Viorel Micula, presedinte al grupului, citat de Mediafax. Micula a precizat ca investitiile in cresterea calitatii produselor au condus la majorarea cifrei de afaceri.
Pentru 2007, European Drinks estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 19% fata de nivelul din acest an. Viorel Micula anticipeaza ca la aceasta majorare vor contribui atat investitiile pentru consolidarea brandurilor de pe piata locala, cat si exportul pe noi piete din Uniunea Europeana. Trebuie spus ca anul trecut exporturile grupului s-au dublat. European Drinks livreaza produse in circa 20 de state, precum cele din UE ca Cehia, Slovacia, Ungaria sau Anglia, cat si in Orientul Mijlociu, Asia sau fostele state sovietice. Pentru 2007, grupul va continua extinderea pe piete regionale, mizand pe o majorare a exporturilor de cel putin 50%. "Expansiunea pe piata regionala va fi facilitata de aderarea la UE si de eliminarea taxelor vamale", a spus Micula.
Pe langa cresterea exporturilor si a calitatii produselor, compania a invesit in acest an si in dezvoltarea capacitatilor de productie. Astfel, capacitatea de imbuteliere a apei minerale Izvorul Minunilor, a gamei de soft drinks si a berii Bürger a crescut cu 34%, iar productia de bere de la fabrica din Draganesti, judetul Bihor, a fost triplata. "In urma extinderii capacitatii de productie, evaluarea realizata de o institutie financiara din Romania a acestui business se situeaza la cifra de 395 de milioane de euro", a mai spus Micula. (M.H.)