¥ara noastra are potential natural si uman pentru practicarea agriculturii ecologice, sunt de parere reprezentantii Federatiei pentru Dezvoltarea Agriculturii Ecologice in România - Ecofocus. Ei au declarat ca piata interna de produse ecologice este in formare inca din 2003, când au inceput sa se comercializeze legume, cascaval, unt si oua ecologice.
Totusi, aceste produse merg cel mai bine la export, iar principalele tari sunt Germania, Elvetia, Olanda si Italia. Cel mai bine se exporta cerealele, oleaginoasele si proteicele, fructele de padure, plantele medicinale, mierea de albine si telemeaua de oaie. Potrivit unui studiu pe aceasta tema, realizat de specialisti in domeniu, consumatorul român de produse ecologice este, in general, femeie, are studii universitare sau liceale, provine din familii care au venituri intre 10 si 30 de milioane lei si se incadreaza in grupa de vârsta 26-30 de ani.
În prezent, agricultura ecologica este practicata in aproximativ o suta de tari, pe o suprafata totala estimata la aproape 23 de milioane de hectare, cele mai mari suprafete fiind detinute de Australia, cu 10,5 milioane ha, si de Argentina, cu 3,2 milioane ha.