B365.ro : Hala industriala dezafectata transformata intr-un nou complex de haine si incaltaminte

Expo Obor este un nou centru comercial cu spatii de inchiriat destinate producatorilor si a fost deschis la inceputul acestei luni pe strada Ziduri Mosi, din zona Obor, in Sectorul 2. Suprafata totala a spatiului este de 6.400 mp, din care jumatate este portionata pentru 133 de magazine.
"Pana in prezent s-au deschis 35-40 de magazine, iar suprafata complexului e mare. Pe masura ce avem cereri de inchiriere se amenajeaza spatiile pentru magazine. Acestea pot avea dimensiuni de 18 sau 20 mp, iar chiria este de 20 de euro/mp/luna plus TVA, tarif in care sunt incluse toate utilitatile", a declarat, Maria Vasile, sef complex comercial Obor Expo, pentru Economica.net.
In noul complex se vor vinde imbracaminte si incaltaminte, dar si electronice si electrocasnice. Reprezentantul companiei spera ca pana la sfarsitul anului numarul de magazine deschise sa ajunga la 60. Lucrarile de renovare a halei din apropierea Pietei Obor au durat aproximativ un an.
Cotata la Bursa De Valori Bucuresti, compania Mecanica Fina a fost infiintata in 1923 cu scopul organizarii productiei de avioane. In 1946 se trece la fabricatia masiva de piese de schimb pentru material rulant, iar in 1953 a fost restructurata tehnologic si organizatoric pentru productia de aparate de masura si de control. In 1991 societatea se divide in patru societati, Mecanica Fina preluand astfel o suprafata de 55.000 mp si continua productie de aparate de masura, iar in 2000 este privatizata.
Productia industriala a fost oprita in 2009, pe fondul amplasarii centrale ale terenurilor pe care le detine si se transforma in companie imobiliara. Mecanica Fina este controlata in proportie de 91% de catre MOL Invest SA. Anul trecut, Mecanica Fina a avut o cifra de afaceri de 4,5 milioane de lei.