O echipa de experti ai Uniunii Europene va evalua saptamana viitoare culturile insamantate cu organisme modificate genetic (OMG). Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, inspectia va include vizite la fermieri care cultiva OMG sau la unitati de procesare a furajelor.
"Cu aceasta ocazie, fiecare institutie va prezenta progresele inregistrate de la precedenta vizita, referitoare la activitatea de control a alimentelor, furajelor si semintelor modificate genetic", se precizeaza in comunicat. Discutiile cu fermierii vor fi urmate de vizite la Unitatea de Biologie Moleculara si O.M.G. din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, unicul laborator din Romania care detine conditiile necesare pentru efectuarea acestui tip de testari genetice si la Institutul de Bioresurse Alimentare.
Agenda misiunii mai include si deplasari in teri-toriu, unde sunt organizate intalniri cu reprezentantii directiilor judetene de agricultura si de siguranta alimentara, vizite la fermieri care cultiva OMG si la unitati de procesare a furajelor care contin OMG. In acest caz se va urmari modul in care se face inspectia si prelevarea de probe destinate analizelor de laborator, mai arata ANSVSA. (A.S.)