Alti 100 de angajati de la Electroputere Craiova vor pleca acasa pana la sfarsitul acestei luni. Ei nu au putut fi disponibilizati deoarece sunt in concediu de odihna sau medical si nu si-au primit preavizul de desfacere a contractului de munca. Multi dintre acestia stiau ca vor figura pe lista neagra a concedierilor fortate si au incercat in acest fel sa amane termenul desfacerii contractului de munca. Unii chiar au contestat aceste concedieri in masa si, in nici un caz, nu s-au inscris benevol pe lista de restructurari. Ei se vor alatura lotului de 400 de angajati, care au parasit compania inca de saptamana trecuta. Astfel, din totalul de 2.500 de angajati, cati mai avea Electroputere, vor fi disponibilizati 500. Fostii angajati vor primi, in functie de vechimea pe care o au, intre cinci si noua salarii compensatorii. "Banii vor fi platiti lunar, si nu toti odata, asa cum se vehiculase", a precizat Aurel Bojenoiu, liderul Sindicatului Liber Electroputere. Decizia fusese luata de actionarii societatii inca din primavara acestui an, cand au aprobat planul de restructurare. Initial, conducerea fabricii propusese ca 1.000 de angajati sa paraseasca societatea, dar, dupa negocieri, numarul disponibilizatilor a ajuns la jumatate.
Intre cei cuprinsi in planul de restructurare se afla angajatii care lucrau in compartimente mai putin profitabile: masini electrice rotative, aparataj electric si locomotive, acestea fiind fabricile companiei care au cele mai putine comenzi. Nu s-au facut disponibilizari de la fabrica de Transformatoare.
Aurel Bojenoiu a declarat ca multi dintre cei disponibilizati s-au inscris benevol pe liste, avand posibilitatea chiar sa se pensioneze, si ca, din lipsa de comenzi, nu ar fi existat alta perspectiva pentru aceste sectoare. Capitalul social al companiei Electroputere este de 33.760.291,3 lei, acoperit de 337.602.913 actiuni nominative, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 0,1 lei. Structura actionariatului este: Al-Arrab Contracting Company Limited - 86,2802%, si actionari privati, atat persoane fizice, cat si juridice, 13,7198%.