Proiectele de constructie a oleoductelor Constanta-Trieste si Burgas Alexandropolis nu vor fi concurente, pentru ca exista suficient titei in Marea Neagra pentru amandoua, ne-a asigurat ieri, la un forum pe probleme de energie, Corneliu Condrea, director in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor.
"Proiectul Constanta-Trieste a pornit inainte de Burgas. Din pacate, deciziile politice au anulat orice sansa pentru ca proiectul sa fie realizat la timp", a declarat Condrea. Potrivit reprezentantului MEF, proiectul Burgas-Alexandropolis, initiat ulterior, are dezavantajul ca este unul de tip greenfield.
Condrea a mai spus ca oleoductul Burgas-Alexandropolis va avea o capacitate de aproximativ 20% din cea a conductei Constanta-Trieste, de 90 de milioane de tone.
Declaratia oficialului MEF contrazice o opinie recenta a presedintelui grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, care declara la finele lui mai ca in zona Marii Negre nu exista suficient titei pentru ambele oleoducte, mentionand ca proiectul Burgas (Bulgaria) - Alexandropolis (Grecia) "este al ursului", adica al Rusiei. (M.C.I.)