Cheltuielile de personal - indemnizatia membrilor din comisii ale examenelor nationale,Teste si Bacalaureat, supraveghetorilor si evaluatorilor - si cheltuielile materiale vor scoate in Dolj, de la bugetul invatamantului, peste 12 miliarde de lei.
"Sumele alocate anul acesta de ministerul de resort sunt un pic mai bune decat cele de anul trecut, iar cele 12 miliarde de lei pentru plata cheltuielilor de personal sunt suficiente", a spus economist Eugen Radut, contabil-sef al ISJ Dolj. Potrivit acestuia, din suma alocata pentru cheltuielile materiale, mai exact din cele 800 de milioane de lei vechi, din care a fost achizitionata hartia tipizata de examen, vor fi platite si deplasarile cadrelor didactice (in care sunt incluse transportul si cazarea) ce vor participa la centrele de examen din alta localitate decat cea de domiciliu.
Potrivit unei note telefonice transmise de Ministerul Educatiei catre Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, se pare ca, in cazul in care fondurile existente se vor dovedi insuficiente, sumele vor fi suplimentate. "Ministerul ne-a asigurat ca vom primi toate sumele necesare, daca va fi nevoie de o suplimentare", a precizat Eugen Radut.