Grupul European Drinks va investi in urmatorii doi ani aproximativ 100 de milioane de euro in fabrica de bere de la Draganesti, din judetul Bihor, a carei capacitate de productie va fi marita pana la 3,5 milioane de hectolitri, a declarat presedintele grupului, Ioan Micula, citat de Mediafax. „Capacitatea de productie a fost dublata deja in acest an la doua milioane de hectolitri“, a spus Micula. Potrivit omului de afaceri, dupa finalizarea investitiei, fabrica de la Draganesti va avea cea mai mare capacitate de productie din tara.
In prezent, este in curs de finalizare si o alta investitie vizand majorarea capacitatii de imbuteliere a berii la butoi, care ar urma sa fie incheiata la inceputul anului viitor, grupul European Drinks urmarind o crestere a vanzarilor si pe sectorul HoReCa. Fabrica de bere de la Draganesti, judetul Bihor, a inceput sa produca in august 2003, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro realizate prin intermediul unui proiect green field. De altfel, toate platformele European Drinks au fost construite ca proiecte green field, avand tehnologii de ultima ora.
Bürger este cea mai vanduta marca de bere din Romania, iar European Food ocupa locul trei in topul producatorilor de bere din Romania, inregistrand in aprilie 2005 o cota de piata in volum de 18,3% pe piata de retail, conform AC Nielsen.
European Food a produs prima sarja de bere la 15 august 2003. Cu o investitie initiala de peste 50 de milioane de euro, capacitatea de productie a fabricii in momentul inaugurarii era de un milion de hectolitri/an. In prezent, este cea mai moderna fabrica de bere din Europa de Est, construita intr-un timp-record. Grupul European Drinks, detinut de fratii Ioan Micula si Viorel Micula, are o cifra de afaceri anuala de peste 500 de milioane de euro, avand activitati in mai multe sectoare, printre care cel alimentar, productia de bauturi alcoolice si sucuri, dar si in domeniul hotelier.