Comisia Europeana a avizat patru contracte privind reabilitarea DN 6 pe tronsonul Bahna-Lugoj din cadrul coridorului IV paneuropean, cu o valoare de 62 de milioane de euro si un acord de 6,9 milioane de euro pentru 6 poduri feroviare pe ruta Bucuresti-Fundulea. Consortiul format din firmele Garboli Conicos si Tirrena Scavi va moderniza soseaua Bahna-Mehadia si va construi varianta de ocolire a localitatii Mehadia, in baza unui contract cu o valoare de 18,4 milioane de euro. Aceleasi firme vor reabilita si tronsonul Mehadia-Domasnea, lucrarile necesitand fonduri de 8,4 milioane de euro.
Firma din Grecia Pantechniki va moderniza portiunea Domasnea-Caransebes si inelul de centura al localitatii Domasnea pentru 23 de milioane de euro.
Al patrulea contract va fi incredintat consortiului de firme elene Efklidis-Aegek, lucrarile vizand reabilitarea sectiunii de drum Caransebes-Lugos. Contractul are o valoare de 11,6 milioane de euro.
Trebuie spus ca UE va finanta 75% din costurile fiecarui contract prin programul ISPA, iar bugetul de stat va asigura restul fondurilor. Lucrarile vor fi efectuate in 31 de luni si vor beneficia de o perioada de garantie de 2 ani. (D.E.)