Pentru jumatatea acestui an, tranzactiile de la sfarsitul saptamanii trecute de la Bursa din Sibiu au fost realizate la 3,39 - 3,4049 lei pentru un euro, anunta Compania de Relatii Publice Domus M&D.
De asemenea, pentru prima luna de toamna preturile au coborat de la 3,4650 la 3,43 lei pentru un euro. Potrivit celor de la Domus M&D, pentru sfarsitul acestei luni euro a fost tranzactionat la 3,38-3,3850 lei.

2,92 lei, actiunea la SIF2, in decembrie

Pe piata derivatelor pe actiuni, trendul preturilor a fost unul descrescator, care a fost profitabil pentru cei ce s-au aflat pe pozitii de vanzare. Domus M&D citeaza un broker din piata futures, care a declarat ca "in contextul scaderilor, shorterii continua sa-si marcheze din profituri inainte de scadenta lunara, iar cei care au optat pentru cumparare (long) fie incearca sa-si limiteze din pierderi, fie spera la mai mult si asteapta finalul lui martie. Cert este ca in special pe cele mai cautate SIF-uri investitorii iau din ce in ce mai mult in calcul scadenta din vara".
Domus M&D arata ca in acelasi timp a crescut foarte mult interesul pentru scadenta de la sfarsitul anului, investitorii deschizand tot mai multe pozitii. Aceasta evolutie indica prezenta hedgerilor, ei fiind principala categorie de investitori interesata de plasamentele pe termen lung. Spre exemplu, pentru aceasta scadenta, la sfarsitul saptamanii trecute preturile de cotare erau de 1,1702 lei pentru Banca Transilvania (TLV), 2,92 lei pentru SIF 2, actiunea pentru SIF5 a fost cotata la 3,4 lei, iar pentru Petrom (SNP), la 0,6350 lei. (Mugur Cosmin)