Constiinta unui Liberal de Stanga: Un mic bilant al marii mizerii morale in cazul Sergiu Nicolaescu

A fost o saptamana nebuna, desi nimic nu anunta asa ceva. Episodul "Sergiu Nicolaescu" a scos la iveala fata si mai hidoasa a unei parti a populatiei Romaniei, talibanismul BOR a ajuns la un maximum-pe care sigur il va depasi, a dovedit ca are potential! - iar cretinismul presei, mai evident ca oricand.
Este prea devreme sa spunem care va impactul intamplarilor legate de moartea lui Sergiu Nicolaescu, dar sigur ele nu vor ramane fara urmari. Sigur este un lucru: BOR n-a ratat ocazia de a-si mai bate un cui in talpa. Si nu e departe momentul in care Mult Prea Fericitul Daniel va fi contestat deschis, pentru ca, obsedat de bani, de putere, de dorinta de a ramane in istorie cu magaoaia aia din Dealul Spirii, a uitat de menirea sa si a Bisericii pe care o conduce.
Sigur, presa va fi egala cu ea si de acum incolo. Cu oamenii care o populeaza, si o finanteaza, acum, orice proces de constiinta este exclus.
Ramane o surpriza chiar placuta reactia politicului la evenimente, de o decenta si de o discretie de care nu-l credeam in stare. Ocaziile de dat in stamba nu au lipsit, dar politicienii care conteaza in ochii opiniei publice le-au refuzat sistematic. Exceptia CVT confirma regula din aceste zile.
Sunt imbucuratoare reactiile celor care, intr-un fel sau altul, constituie noua societate civila, care, crestini, atei, agnostici sau ce-or mai fi fost ei, au avut reflexul sanatos al respingerii ferme a exceselor celor care au fost protagonistii acestui episod imund de tabloidizare a vietii si a mortii. E de bine!