Potentialul ridicat al pietei imobiliare romanesti este valorificat din plin de companiile imobiliare straine. Acestea au inceput sa vanda proprietati in Romania, anunta NewsIn. Astfel, lista de oferte a acestor companii s-a imbogatit cu numeroase locatii din marile orase sau de pe litoralul romanesc. Interesul investitorilor straini se manifesta in special pentru imobilele in faza de proiect din Bucuresti, potrivit directorului unui furnizor de informatii financiare. ßi asta pentru ca in conditiile in care "o garsoniera costa circa 37.000 de euro si preturile vor creste cu circa 30% dupa integrare, investitorii britanici ar putea obtine un profit interesant pentru o investitie relativ mica", sustine directorul citat de NewsIn.
O companie imobiliara cu sediul in Marea Britanie ofera locuinte in ansamblul rezidential Planorama, care se construieste in zona Doamna Ghica din Bucuresti.
Apartamentele pot fi achizitionate la preturi incepand de la 52.000 la 167.000 de euro. Trebuie mentionat ca la inceperea vanzarilor preturile oscilau insa intre 39.000 si 124.000 de euro, adica cu o treime mai ieftin.

Litoralul si Brasovul, noi atractii

Pentru ca oferta imobiliara din Romania sa fie si mai atractiva, firmele straine precizeaza ca preturile locuintelor sunt inca sub medie si ca Litoralul are o clima asemanatoare cu cea mediteraneana. De asemenea, clientii straini sunt informati de aceste firme ca odata cu intrarea pe piata a companiilor aeriene cu preturi reduse, accesul catre estul Europei a devenit mai simplu si mai ieftin. In privinta Litoralului, companiile imobiliare straine le ofera britanicilor locuinte de vacanta cu cel putin 25% mai scump fata de pretul de pe piata romaneasca. Spre exemplu, un apartament cu un dormitor in ansamblul de locuinte de vacanta Cronos Residence din Statiunea Neptun costa de la 72.000 de euro in sus pe piata britanica. Aceasta in timp ce pe piata romaneasca pretul locuintelor de vacanta din complex variaza intre 50.000 si 63.000 de euro.
De asemenea, sunt interesante investitiile in zona Brasovului si Poiana Brasov, unde se gaseste cea mai mare partie de schi din Romania. In plus, proiectele pentru construirea si inaugurarea, in 2008, a unui aeroport si a unei autostrazi care va lega zona de Bucuresti ridica gradul de atractivitate al zonei, mai precizeaza directorul furnizorului de informatii financiare.