Enel este interesat sa opereze o centrala nucleara in Romania, domeniu in care are o experienta considerabila, a declarat directorul general al grupului italian de utilitati, Fulvio Conti, citat de Reuters si preluat de Mediafax.
Guvernul roman are discutii cu mai multe parti in legatura cu constructia unei noi unitati de productie a energiei nucleare, iar Enel are o experienta semnificativa in acest sector, potrivit lui Conti.
"Operam deja o centrala nucleara in Slovacia. Exersam in Slovacia", a spus oficialul Enel. Reamintim ca Guvernul roman vrea sa construiasca inca doua reactoare la centrala nucleara de la Cernavoda, respectiv unitatile 3 si 4.
Procesul de selectie a investitorilor pentru cele doua grupuri - proiect in valoare de 2,2 miliarde de euro - a inceput anul trecut si a ajuns in etapa negocierilor, insa autoritatile au decis sa reia procedurile. Enel se numara printre cele 13 firme si consortii selectate in 2006. Dupa reluarea procedurilor, Ministerul Economiei si Comertului a anuntat ca, potrivit calendarului proiectului, comisia de negociere pentru atragerea investitorilor la constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 va solicita depunerea ofertelor angajante pana la 10 august, urmand ca analiza documentelor si selectia investitorilor sa aiba loc pana la 29 octom-brie. (M.H.)