Elicopterele de transport Puma, apartinand Royal Air Force, vor fi modernizate la Brasov.
Elicopterele Puma apartinand armatei britanice vor fi modernizate la Brasov de Eurocopter Romania, a anuntat firma Eurocopter.
In acest mod, Eurocopter dezminte informatiile difuzate in ultimele zile de presa britanica, conform carora programul de modernizare a elicopterelor ar putea fi mutat din Romania in Marea Britanie.
Programul este in valoare de 550 de milioane de euro si se refera la 30 de elicoptere de transport de tip Sa 330 Puma. Acest contract, denumit Life Extension Program (LEP), va permite Royal Air Force sa mentina in exploatare elicopterele inca zece ani.
Cotidianul The Times anuntase ca Eurocopter ar fi comunicat ministerului britanic al Apararii ca este posibila preluarea lucrarilor de modernizare in uzine din Marea Britanie, ceea ce ar asigura cateva sute de locuri de munca noi in aceasta tara. Cu toate acestea, firma Eurocopter a anuntat ca este "in plin proces de consolidare a prezentei sale industriale in Romania, prin acordul incheiat cu IAR Brasov" si ca acordul privind modernizarea elicopterelor britanice la Brasov "ramane ferm valabil‘‘.
Firma Eurocopter Romania a fost infiintata in anul 2002. 51 la suta dintre actiunile sale revin grupului european Eurocopter (Franta - Germania - Spania), iar 49 la suta sunt detinute de statul roman prin IAR Brasov.