O societate noua desprinsa din Electroputere se va ocupa de activitatile conexe ale firmei-mama. Cornel Mondea si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Electroputere, pentru a conduce noua entitate, EP SERV. O societate comerciala noua, care va avea drept actionar SC Electroputere SA, va fi înfiintata în curând, pentru a prelua o serie de activitati conexe ale societatii-mama, a declarat pentru GdS, fostul director general al companiei craiovene, Cornel Mondea. "Societatea se va numi EP SERV si se va ocupa de activitati desprinse din Electroputere. Nu s-a stabilit clar obiectul de activitate al noii societati, dar va prelua o parte din activitatile pe care le desfasoara acum Electroputere. Este o idee, o strategie a noastra, care trebuie aprobata în AGA (Adunarea Generala a Actionarilor - n.r.)", a spus viitorul manager al companiei. Mondea a mai precizat ca ideea de a înfiinta o noua societate "a apartinut conducerii fabricii", fara a da detalii. Firma "satelit" care ar urma sa fie condusa de Cornel Mondea va prelua din personalul actual al societatii mari din care se desprinde. Directorul economic al Electroputere, Cornel Nica, sustine ca noua entitate ce se va desprinde din compania mare "va prelua activitati diferite de obiectul principal de activitate al Electroputere. Probabil ca noua firma se va ocupa de servicii, cum îi spune si numele. Se va ocupa de mentenanta, de investitii, de constructii. Nu se stie cu exactitate pâna la aceasta ora". EP SERV va aparea repede pe firmament, deoarece intentia actionarilor majoritari de la Electroputere, Al Arrab Constructing Company, este de a grabi lucrurile, dupa cum a adaugat directorul economic. "Consiliul de Administratie al Electroputere vrea ca noua firma sa apara cât mai repede", a precizat Nica. Acesta a adaugat ca EP SERV va avea drept actionar SC Electroputere SA si va lucra ca orice societate comerciala, "cu un capital la înfiintare, dupa care va trebui sa se descurce pe piata".  
Demisionar din CA Ca lucrurile se precipita în legatura cu noua companie "satelit" o demonstreaza decizia de saptamâna trecuta a fostului director general al uzinei, Cornel Mondea. Acesta si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Electroputere, pentru a se putea ocupa de noua firma EP SERV, fiind mandatat de actionarul majoritar pentru acest lucru. "Mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte al CA, pentru ca avem planuri de viitor si nu pot amesteca activitatile", a spus Cornel Mondea. Viitorul vicepresedinte al CA de la Electroputere va fi stabilit dupa o noua Adunare Generala a Actionarilor. Mondea a detinut functia de vicepresedinte al CA al Electroputere pentru mai putin de o luna.
A fost ales mebru în CA si vicepresedinte la AGA de pe 27 martie. Despre ratiunile pentru care se înfiinteaza aceasta noua companie, reprezentantii români ai Electroputere nu au putut da detalii.