Secretarul de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader, a anuntat ca s-a decis trecerea societatii Electrocentrale in curtea municipalitatii. Democratul a facut acest anunt dupa ce saptamina trecuta a purtat o discutie cu ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian.

"Trecerea Electrocentrale in subordinea administratiei locale va fi intirziata pentru o anumita perioada de timp. Asta pentru ca exista un proiect de ordonanta ce va intra in Guvern in cursul acestei saptamini, care va stabili in mod concret datoriile acestor societati. E vorba despre datoriile care nu vor fi sterse si care va trebui sa fie platite dupa momentul transferului", a declarat democratul Mircea Toader.

Secretarul de stat a mai aratat si ca nu orice tip de datorie va fi stearsa. Mai exact, in nici un caz nu vor fi uitate "gaurile" rezultate in urma unor greseli manageriale. Mircea Toader a spus insa ca datoriile istorice rezultate in urma unor strategii politice puse in aplicare de anumite guverne vor fi sterse.

"Au fost situatii in care societatile au fost obligate sa cumpere combustibil si sa vinda energie la pret mic pentru a nu se pierde nu stiu ce voturi. Aceste datorii vor fi sterse. Vor ramine doar datoriile comerciale", a explicat liderul pedist.

"Electrocentrale Galati va trece in curtea Consiliului Local intr-un timp cit mai scurt. Am primit asigurari in acest sens de la ministrul Vosganian", a incheiat Toader.