Mircea Toader, secretar de stat PD in Ministerul Administratiei si Internelor, l-a acuzat in dese rinduri pe Eugen Durbaca, presedintele Consiliului Judetean Galati, ca nu doreste ca Electrocentrale sa ajunga la municipalitatea locala. Motivul l-ar reprezenta numeroasele interese de afaceri din jurul unitatii ale sefului conservatorilor galateni. "Oricine poate sa vada ca achizitiile publice, dirijate din umbra de Eugen Durbaca, sint motivul pentru care presedintele CJ nu vrea ca Electrocentrale sa iasa din sfera sa de decizie. Altfel unitatea ar ajunge la Primarie, municipalitatea fiind condusa de un membru PSD, si nu de un om de-al sau", a sustinut Mircea Toader. In ciuda acestor acuzatii politice, Mircea Toader a refuzat sa ofere date concrete declarindu-ne ca putem afla daca ne interesam. Mai precizam ca Eugen Durbaca a negat in mai multe rinduri acuzatiile democrate referitoare la acest subiect si a declarat ca Electrocentrale poate face parte foarte bine si din patrimoniul CJ.

S-au solicitat calculatoare de 1,3 milioane de lei

Cu toate acestea directorul conservator al Electrocentrale, Cristian Istrate, a cerut sa cumpere calculatoare de 1,3 milioane de lei, solicitare respinsa in ultimul moment de Ministerul Economiei, care a alocat doar 40.000 de lei pentru dotarea cu calculatoare. "Da, este adevarat ca am cerut suma de 1,3 milioane de lei pentru calculatoare, insa chiar aveam nevoie de aceste dotari. Nu a fost nimic in neregula in aceasta problema", a sustinut Cristian Istrate.

Agenti privati in locul politistilor comunitari

Mai mult decit atit, contractul prin care Politia Comunitara asigura paza unitatii a fost intrerupt in momentul schimbului de stafeta de la Consiliul Judetean, in locul ei fiind numita o firma privata de paza si ordine. Cristian Istrate ne-a declarat ca totul s-a realizat cu licitatie, toate contractele fiind perfect legale: "Politia Comunitara nu mai facea fata si din acest motiv am angajat, in conditiile legii, o firma privata".

Scandalul politic ce se invirte in jurul Electrocentrale Galati pare sa aiba substraturi economice, in conditiile in care actualul director conservator, Cristian Istrate, a dorit sa cumpere calculatoare in valoare de 1,3 milioane de lei.