Enel S.p.A si compania controlata de stat Electrica S.A. au finalizat procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud (EMS), prin semnarea documentelor finale pentru vanzarea catre Enel a unui pachet majoritar de 64.4% din capitalul Electrica Muntenia Sud.
Finalizarea procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud a fost realizata in urma indeplinirii tuturor conditiilor si activitatilor prevazute in contractul de privatizare semnat la data de 11 iunie 2007 de catre Enel si Electrica. Valoarea totala a acestei tranzactii se ridica la aproximativ 820 milioane euro. La data de 25 aprilie 2008, Enel a achizitionat direct de la Electrica 50% din actiunile EMS, pentru suma de 395 milioane euro si a subscris noi actiuni la majorarea de capital social, cu suma de 425 milioane euro.
In urma subscrierii de noi actiuni la majorarea de capital social, efectuata de catre Fondul Proprietatea la data de 30 mai 2008, structura actuala a actionariatului EMS este urmatoarea: Enel a€" 64,4%, Fondul Proprietatea a€" 12%, Electrica a€" 23,6%.
Conform contractului de privatizare, a fost numit un nou Consiliu de Administratie al Electrica Muntenia Sud, trei membri din cinci fiind desemnati de catre Enel: Matteo Codazzi ca presedinte, Luigi Giliotti si Claudio Zito.