Pe Internet gasiti site-uri care va informeaza cum puteti face economie la benzina. Exista mai multe mijloace prin care puteti face economie la benzina si multe dintre ele au ca rezultat si grija pentru mediul inconjurator. Ceea ce inseamna ca puteti folosi inteligent masina, pentru dvs si pentru mediu.
Daca rotile masinii sunt umflate la presiunea potrivita si economia de benzina va fi mai mare. In acelasi timp, si anvelopele vor avea o viata mai lunga. Studiile au aratat ca atunci cand pneurile au o presiune sub cea normala, consumul de benzina este mai mare, sustine site-ul de sfaturi ecologice thedailygreen.
Daca mergeti la cumparaturi sau aveti treaba prin oras, nu departe de casa, lasati masina si mergeti pe jos. Faceti si economie si sunteti si sanatos. Astfel, reduceti si emisiile de dioxid de carbon.
Nu mai incerca sa va spalati singur masina, in spatele blocului. Profesionistii sunt mai rapizi si consuma mai putina apa decat dvs. De data aceasta nu faceti economie la bani, dar faceti la apa si planeta va este recunoscatoare.
Mergeti in vacante mai aproape de casa. Nu numai ca este mai ieftin, dar poate fi foarte placut sa descoperiti locuri minunate. Asta daca va rezista nervii la volan, din cauza haosului de pe sosele, provocat de lipsa autostrazilor.

In lunile de vara, cand vremea devine caniculara, cel mai bine este sa parcati la umbra si sa dati drumul la aer conditionat la capacitate maxima cand porniti apoi la drum. Nu uitati sa folositi parasolarele pentru geamuri, ele ajutand la mentinerea unei temperaturi scazute in interiorul masinii.

Tot in timpul verii, incercati sa alimentati cu benzina dimineata sau seara, pentru ca, la temperaturi ridicate, benzina se evapora in atmosfera.
De cate ori aveti posibilitatea, lasati masina acasa si apelati la bicicleta. Faceti sport, faceti economie la benzina si nu mai poluati.