Potrivit senatorului si omului de afaceri Dan Voiculescu, economia subterana a Romaniei valoreaza peste 40 de miliarde de euro, bani care daca ar fi scosi la suprafata i-ar scapa pe bugetari si pensionari de scaderea veniturilor.
"Nu era mai usor sa inasprim pedepsele pentru contrabanda, sa scoatem de acolo astea doua miliarde pe care Pinochio Traian Basescu vrea sa-i obtina de la pensionari si bugetari?", a spus Voiculescu, in emisiunea Sinteza Zilei.
In acelasi timp, tot potrivit lui Voiculescu, masurile cerute de presedinte nu vor putea fi puse niciodata in aplicare.
"Vom avea intre unu si patru milioane de procese in Justitie. Pensiile sunt un drept castigat si nu pot fi diminuate arbitrat de muschii lui Basescu", a continuat acesta, incurajandu-i pe pensionari sa se adreseze Fundatiei pentru Apararea Drepturilor Omului impotriva Statului, fundatie care ii va reprezenta gratuit in toate Tribunalele din Romania.
Cat ii priveste pe salariatii bugetari, Voiculescu propune o impozitare progresiva, in functie de venit, apreciind ca intr-adevar este nevoie de o restructurare a sistemului, plin de oameni necalificati.