Opozitia a depus in Parlament "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", care vizeaza demiterea Guvernului Boc pentru "dezastrul economic", dar si pentru ca Romania se imprumuta 52 de milioane euro pe zi. Un numar de 209 parlamentari au semnat textul, insa pentru adoptarea lui sunt necesare 236 de voturi favorabile.
Potrivit textului, peste 90% dintre romani considera ca tara merge intr-o directie gresita, iar motiunea apartine Romaniei "care sufera in tacere, dar si Romaniei care isi striga furia in strada". "Sunt uniti de o nevoie stringenta, pe care o afirmam in aceasta motiune: guvernarea Basescu-Udrea-Boc-Anastase trebuie sa plece" pentru ca nu mai respecta Programul de guvernare aprobat de Parlament la investitura, in 2009, madatul fiind "incalcat grosolan".
Totodata, Opozitia invoca instalarea unui sistem clientelar in Romania. "Se platesc aiurea scene de 75.000 de euro, patinoare de 12 milioane de euro, brand-uri de tara plagiate de numai 75 de milioane de euro ori programe fanteziste, precum e-Romania de 500 de milioane de euro", se prezinta in motiune.
Opozitia se angajeaza ca dupa caderea "Guvernului B.U.B.A." (Basescu-Udrea-Boc-Anstase, n.r.) sa realizeze "un guvern de criza, care sa-si asume doua obiective: stabilizarea societatii prin cateva masuri de urgenta si organizarea de alegeri anticipate in maxim 6 luni"
In ciuda faptului ca semnatarii textului - membri PSD, PNL si PC- se angajeaza sa organizeze anticipate in maximum 6 luni, ei propun un pachet de masuri politice, economice si sociale pe termen scurt:
- renegocierea angajamentelor cadru convenite de Romania in acordul de imprumut convenit cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana
- revizuirea politicilor economice si sociale ale actualului Guvern cu aplicabilitate de la 01.01.2011
- revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, readucandu-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010.
- diminuarea TVA la 19%
- revizuirea cotei de TVA in concordanta cu rezultatele economice din 2010
- neimpozitarea pensiilor sub plafonul de 1.000 lei
- reconsiderarea achizitiilor publice pe baza criteriilor de oportunitate, prioritate, eficienta si eficacitate
- eliminarea coruptiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public si transparentizarea folosirii acestuia
- asumarea angajamentului politic ca imprumuturile sa fie indreptate cu prioritate catre investitii, garantandu-se astfel obtinerea resurselor financiare pentru rambursarea datoriei publice
- cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale prin simplificarea procedurilor de accesare si prin solutii de creditare pentru cofinantare a IMM-urilor.