Finalizarea privatizarii societatii de distributie Distrigaz Nord, respectiv subscrierea actiunilor si majorarea de capital, prin care compania germana E.ON Ruhrgas va detine pachetul majoritar, este programata pentru 28 iunie, a declarat ieri ministrul Economiei, Codrut Seres.
In ceea ce priveste tranzactiile incheiate cu compania ceha CEZ si grupul german E.ON, pentru trecerea in proprietate privata a Electrica Oltenia, respectiv Electrica Moldova, Seres a estimat ca finalizarea privatizarii ar putea avea loc la toamna. “Am trimis legea de aprobare a privatizarii la Parlament, dar pentru ca aceasta institutie va intra in scurt timp in vacanta, finalizarea ar putea avea loc in septembrie“, a spus ministrul.
Procesul de privatizare va continua cu Electrica Muntenia Sud, societate pentru care ministrul spera sa obtina cel mai bun pret dintre toate tranzactiile de pana acum.
El a mentionat printre potentialii investitori interesati de preluarea Electrica Muntenia Sud si pe actualul proprietar al Distrigaz Sud, grupul Gaz de France.
O alta prioritate a ministerului va fi trecerea in proprietate privata a complexelor energetice, primul pe lista fiind Turceni, urmat de Craiova si Rovinari.