Programul prin care drumul Petrosani - Parang urma sa intre in constructie in aceasta vara a fost amanat cu inca un an, dupa ce a fost preluat de Guvernul Romaniei. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, spune ca Ministerul Integrarii a preluat trei proiecte PHARE de la institutia judeteana, iar drumul va fi construit din fonduri structurale. "Nu mai fac eu drumul spre Parang cu banii din buget si il va face guvernul pe fonduri structurale. Pana la urma este un lucru bun ca folosesc banii pentru alte obiective de interes comunitar", a declarat Ioan Mircea Molot.
Proiectul care viza reabilitarea drumului cuprindea atat partea din Petrosani, pana la Rusu, in zona telescaunului, cat si partea de drum forestier care duce in statiunea turistica Parang si se ridica la valoarea de 5.529.930 RON, pentru partea Rusu - Parang, plus alte 600.000 RON, pentru partea Petrosani - Rusu.
Consiliul Judetean Hunedoara incheiase deja un contract cu o firma din Petrosani pentru construirea drumului, iar acum s-a vazut in imposibilitatea de a-si respecta obligatiile contractuale, dar Molot a gasit solutia, pentru ca unul dintre actionarii firmei este chiar Alin Simota, patronul clubului Jiul Petrosani. "Ma temeam ca ajung in instanta, dar daca asa stau lucrurile, atunci se pot rezolva usor. Oricum, am promis ca voi ajuta echipa de fotbal Jiul. Incetam amiabil contractul cu drumul si ii dau alte lucrari. Astfel ma tin si de promisiunea cu fotbalul", a mai spus presedintele CJ Hunedoara.