Societatea de constructii Tehnic Asist acuza o firma de asigurari de incalcarea contractului pentru modernizarea drumului Lozna-Dersca-Mihaileni. Documentul incheiat cu Omniasig viza asigurarea unor lucrari in valoare de aproape 20 de milioane de lei, iar despagubirile urmau sa fie platite, printre altele, in caz de dezastre naturale, printre care si inundatii. In iunie, lucrarile, finalizate in proportie de 80%, au fost distruse de ape. Practic covorul asfaltic a fost desprins de platforma de forta apelor, iar autoritatile judetene si reprezentatii Consiliului Judetean, in calitate de administrator al drumului, au facut o evaluare a pagubelor, suma ridicandu-se la 4,4 milioane lei.
In baza evaluarilor si a starii drumului, conducerea societatii a inceput sa intocmeasca dosarul, insa nici pana acum nu a primit un raspuns de la asigurator. "Legea ma obliga pe mine sa ma asigur, dar pe ei nu ii obliga sa plateasca despagubiri. Ei au trimis un singur om la fata locului cu o foaie A4 si nici pana acum nu mi-au spus nimic. Vine sezonul rece si lucrarile se vor degrada si mai mult", a declarat Mirel Vlas, directorul societatii de constructii. Patronul a mai explicat ca drumul este un real pericol pentru circulatie, in conditiile in care sunt portiuni unde asfaltul se poate surpa. Totusi, societatea de constructii va termina drumul, insa va solicita contravaloarea lucrarilor in instanta.
Mirel Vlas a anuntat ca va stabili clar conditiile contractului de asigurare pe care il va incheia pentru lucrari de drumuri, si spera sa nu mai aiba asemenea incidente. Paradoxal este ca Tehnic Asist este un client fidel al societatii de asigurari, avand pana in prezent asigurate cinci lucrari de acest gen, plus mai multe utilaje.
Reprezentantii societatii de asigurari Omniasig nu au putut formula un punct de vedere oficial la solicitarea formulata de reporterii cotidianului Monitorul de Botosani in acest caz.