Societatea comerciala RAFO SA Onesti ne-a trimis un drept la replica ca urmare a articolului "Rafo se apropie cu pasi repezi de faliment", publicat in numarul din 24/11/2005.
Potrivit dreptului la replica, "planul de reorganizare a SC RAFO SA prevede, in mod realist, recuperarea integrala a datoriilor de care creditorii bugetari si garantati, nu doar 25-30%, asa cum voit eronat a afirmat avocatul ANAF. Acelasi avocat ANAF se antepronunta in paginile ziarului dumneavoastra asupra unor aspecte legate de falimentul rafinariei, de anulare a planului de reorganizare sau de recuperare a unor datorii de la Balkan Petroleum Ltd si administratorii SC RAFO SA.
Faptul ca domnul Piperea a facut aceste afirmatii eronate in calitatea sa oficiala de avocat ANAF, precum si lipsa totala a unui punct de vedere care sa explice opiniei publice realitatea au generat o serie de reactii ale unor parteneri de afaceri ai rafinariei, parteneri care acum, considerand ca fiind reale afirmatiile pe care ziarul dumneavoastra le-a gazduit, solicita SC RAFO SA plati in avans sau garantii suplimentare. Aceste schimbari de relatie contractuala se traduc in costuri uriase, in deficit de imagine si de credibilitate, altfel spus, in pagube materiale si morale pe care SC RAFO SA, asa cum a probat in ultimii doi ani de activitate, nu se justifica sa le suporte.... Daca domnul Piperea a fost mandatat de conducerea ANAF sa faca afirmatii in presa contrare realitatii si intereselor rafinariei si creditorilor acesteia este cu atat mai grav. Noi speram sa fie doar un punct de vedere personal pentru care sa poarte singur raspunderea juridica, fara ca ANAF, o importanta institutie a statului, sa fie implicata." (D.E.)