Numarul angajatilor din Dolj care acceptau sa primeasca un salariu minim pe economie în cartea de munca, pentru ca la salariu sa primeasca mai multi bani, era, în anii trecuti, destul de mare. În timp însa, a scazut considerabil. Marturie în acest sens stau informatiile primite de la Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj, potrivit carora, din ianuarie si pâna în septembrie, doar aproximativ 10% din numarul total al salariatilor activi din Dolj primesc un salariu minim pe economie (500 de lei).  
Nevoia de credite „ataca“ practica Angajatii nu mai sunt de acord sa li se treaca în cartea de munca un salariu mai mic decât primesc. „Nu as accepta un astfel de compromis deoarece la tinerete, de bine, de rau, te mai descurci. La batrânete însa va fi mai greu cu o pensie mica“, a declarat Roberta Ghetu, de 40 de ani. „Nu as accepta pentru ca nu mi se pare corect. În plus, cu un salariu mic nu poti lua credite“, a spus Sabina, alta craioveanca. „Depinde ce înseamna mai mult. Daca îmi ofera de doua, de trei ori mai mult decât salariul din cartea de munca, poate. Toti traim din credite“, a spus Mihai Tudose, de 33 de ani. 
Salariu mic înseamna pensie mica Principalul motiv pentru care craiovenii ezita sa accepte sa le fie trecut în cartea de munca un salariu mai mic decât primesc la sfârsit de luna este grija fata de ce se va întâmpla la batrânete. „Chiar daca acum ar prinde bine, mai târziu, daca iesi cu pensia mica e rau. În plus, e posibil ca angajatorul sa-ti promita un salariu mai mare si la sfârsit de luna sa primesti doar ce e trecut în cartea de munca. E mai bine legal: stii de la început pe ce muncesti“, a explicat Eugen Frasineanu, de 35 de ani. Sunt însa si persoane care sustin ca ar face acest compromis. „Da. Pâna la urma, conteaza remuneratia pe care o iei“, a precizat Eleonora-Georgeta Balica, de 24 de ani. Sunt si persoane care recunosc, sub anonimat, ce-i drept, ca au fost de acord cu aceasta practica pe perioada cât au lucrat, mai mult de nevoie decât de voie. „Am si acceptat un salariu mai mic în cartea de munca, dar sa primesc unul mai mare la sfârsit de luna. Pentru bani am facut-o. Nu noi, angajatii, ci angajatorii fac asta“, a explicat Gabriela, de 52 de ani, din Craiova.  
Retributia în transporturi aeriene, 3.214 lei Alt motiv pentru care craiovenii nu fac compromisuri este si acela ca majoritatea sunt multumiti cu banii pe care-i primesc, chiar daca, spun ei, întotdeauna e nevoie de mai mult. Salariul net la nivel de judet este în crestere. Potrivit celor mai recente statistici, câstigul salarial mediu net din luna iulie din Dolj a fost de 1.308 lei (1.769 de lei brut), în crestere cu 25,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si cu 2,7% (35 de lei) fata de luna precedenta. „În luna iulie 2008, în majoritatea activitatilor economice s-au înregistrat cresteri ale câstigului salarial mediu net, datorate, în principal, acordarii de prime (inclusiv a primelor de vacanta), negocierilor salariale sau realizarilor de productii mai mari“, a declarat Mariana Tanase, directoare executiva a Directiei Regionale de Statistica Dolj. Potrivit acesteia, valorile cele mai mari ale câstigului salarial net s-au înregistrat în activitatile de transporturi aeriene (3.214 lei), iar cele mai mici, în prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (732 de lei). 
În ce domenii au scazut salariile Nu la fel de norocosi au fost însa angajatii din industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, care au înregistrat o scadere cu aproape 14% a salariului mediu net. Potrivit datelor statistice, la fel de ghinionisti au fost si lucratorii din sanatate si asistenta sociala (scadere de 7,9%) si cei din învatamânt, posta si telecomunicatii, productia si furnizarea de energie electrica, termica, gaze si apa (scadere între 1% si 3,5%).