Din ce în ce mai multi doljeni apeleaza la serviciile oferite de agentiile de turism. Sejururile pe litoralul românesc au fost cele mai solicitate, fiind urmate de cele în statiunile balneare din tara.În primele noua luni ale lui 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se observa o crestere cu aproximativ 38% a numarului de doljeni care au beneficiat de serviciile agentiilor de turism, potrivit ultimelor date statistice. Aceasta situatie se datoreaza, potrivit craiovenilor, unei îmbunatatiri a serviciilor oferite de agentiile de turism. "Sunt mai serioase decât înainte", a precizat Alin Mersa, de 38 de ani. Afirmatia a fost sustinuta si de alti craioveni. "Au învatat sa faca turism si agentiile de la noi. Înainte erau lipsite de seriozitate - plateai o excursie si, când ajungeai la destinatie, primeai altceva decât ti s-a promis. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat", a spus Adela M., de 35 de ani, din Craiova.
Cei mai multi turisti au optat pentru litoral Din cei peste 49.600 de turisti atrasi de agentiile doljene, aproximativ trei sferturi au ales România. "Din cei 36.392 de turisti care au participat la actiuni interne, 38,1% au vizitat litoralul, 32,3% - statiunile balneare, 14,5% - zona montana si traseele alpine, 8% - zonele istorice si 7,1% - zone de pelerinaj religios si au facut croaziere fluviale", a declarat Mariana Tanase, directoarea Directiei Regionale de Statistica Dolj. 
Grecia, destinatia externa preferata  Potrivit Marianei Tanase, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2008, turistii doljeni care au preferat excursiile în afara tarii au ales sa viziteze în special tari europene. Primele locuri în topul preferintelor au fost ocupate de Grecia (29,7%), urmate de Bulgaria (14,3%) si Turcia (11,4%). Urmatoarele destinatii vizate, în ordinea preferintelor, au fost Austria, Ungaria, Italia, Germania, Franta si Spania.
Durata medie a sejururilor a fost de 6,49 zile. Potrivit datelor statistice, în topul preferintelor au fost actiunile turistice cu o durata de cel putin patru zile. "46,8% dintre doljeni au participat la actiuni turistice interne cu durata de minimum patru zile, 14,5 au participat la actiuni turistice interne de genul excursiilor fara înnoptari în zonele vizitate, si 12,1%, la actiuni interne cu durata de una-trei zile", se arata într-un comunicat de presa emis de Directia Regionala de Statistica Dolj.