Agerpres informeaza: Adrian Nastase merge mai departe in privinta "documentului secret" al FMI.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a postat, marti, pe blogul personal, un link cu "documentul secret" al Fondului Monetar International, care, din informatiile sale, ar fi extrem de dur si ar viza o serie de masuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013.
Adrian Nastase a raspuns, astfel, declaratiilor presedintelui Traian Basescu de luni seara de la TVR, care a catalogat drept "propaganda bolsevica" afirmatiile fostului premier, conform carora FMI ar tine secret un document care vizeaza o serie de masuri de austeritate pentru perioada 2010-2013.
"Asta intra in propaganda de tip bolsevic: sa sperii. De fapt, foarte multi au vrut sa fie un esec, Romania sa intre in derapaj. Si, stiti foarte bine, au fost trusturi de presa pentru care primul obiectiv a fost descurajarea populatiei, prabusirea moralului populatiei si sadirea neincrederii in Guvern. Uite ca acest Guvern a reusit sa tracteze Romania din criza, impotriva vointei foarte multora", a declarat seful statului, luni seara, la TVR, intrebat cu privire la afirmatiile fostului premier Adrian Nastase care scria pe blogul sau ca FMI tine secret un text "extrem de dur" pentru perioada 2010-2013.
Seful statului a subliniat ca stie foarte bine ca atunci cand Guvernul cauta solutii pentru iesirea din criza, "doua televiziuni chemau oamenii in strada". "A fi ticalos in astfel de momente, sa spui: ma intereseaza procentele mele si nu tara, este ceea ce poate defini diferenta intre un prapadit care a ajuns din greseala om politic si un om politic responsabil, care si-a facut datoria fata de tara", a mai spus Basescu.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, afirma, luni, pe blogul personal ca Fondul Monetar International tine secret un document care ar fi extrem de dur si care ar viza o serie de masuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013. "Din cate stiu eu, delegatia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia in legatura cu un text pe care, oricum, il tin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv in ceea ce priveste ‘reforma‘ in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic - inclusiv la Oltchim", sustine Nastase, intr-o postare pe blog.