In scurt timp va incepe o cursa teribila intre firmele autohtone care doresc sa obtina un contract cu societatile straine care au cistigat la licitatie lucrari in cadrul proiectului ISPA - Apa de la Galati.

In ultimele zile din luna decembrie a anului trecut a avut loc licitatia pentru contractul referitor la realizarea Colectorului interceptor si a Statiei de plasare a apei menajere. Marele cistigator este o firma din Turcia, care a mai avut contracte si in alte judete din Romania. In luna martie va avea loc licitatia pentru modernizarea canalizarilor si a conductelor de apa potabila. Este vorba aici tot despre proiectul ISPA - Apa. “Este una dintre cele mai valoroase firme in acest domeniu. In ceea ce priveste cea de-a doua parte a proiectului, pentru care licitatia va avea loc in luna martie, este vorba de 54 de kilometri de conducte de canalizare si 75,5 kilometri de conducte de apa potabila. Aici vreau sa fac pachete de strazi, cite 5-6 strazi de pachet. Constructorul care a cistigat licitatia isi poate lua subcontractori romani. Unul dintre subcontractori poate lua doar un singur pachet de strazi”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

“Firmele straine care cistiga contracte in cadrul Proiectul ISPA - Apa vin in Romania doar cu tehnologie si cu proiectul de realizare a lucrarilor. Vor veni si cu specialistii lor, dar mina de lucru va fi pusa la dispozitie de firme din oras. Firma care cistiga contractul este cea care alege subcontractorii, dar si partea galateana va putea sa-si prezinte pozitia in acest sens”, ne-a explicat directorul suspendat al societatii Apa Canal, Ion Stefan.

Cu alte cuvinte adevarata lupta pentru proiectul cu finantare ISPA de modernizare a sistemului de a apa si canalizare din orasul nostru se va purta, pe tarim galatean, intre firmele de constructii care vor dori sa prinda o “bucatica” din fondurile puse la bataie de europeni.