Actionarii majoritari vor putea hotari delistarea companiei de la Bursa doar daca in urma derularii unei oferte publice ajung la o participatie de peste 95% din capital, a declarat Agentiei Mediafax directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.
Aceasta prevedere preia un articol din Legea pietei de capital si a fost inclusa in Codul Bursei, care va fi supus aprobarii actionarilor BVB la finele lui aprilie.
Anuntul facut de Stere Farmache vine pe fondul iesirii de la Bursa a companiei de asigurari Asirom, a carei ultima zi de tranzactionare a actiunilor a fost 12 aprilie.
Tot saptamana trecuta, o alta companie, de aceasta data din domeniul materialelor de con-structie, si-a anuntat intentia de a parasi Bursa. Consiliul de Administratie al producatorului de gresie si faianta Sanex Cluj-Napoca a propus actionarilor delistarea titlurilor companiei de la bursa Rasdaq. De la inceputul acestui an, actionarii majoritari ai companiei de morarit si panificatie Vel Pitar si ai lantului de centre comerciale Winmarkt au decis sa retraga companiile de la Bursa, desi participatiile detinute sunt sub 95%.
De altfel, se pare ca Bursa nu se simte prea bine. Saptamana care a trecut s-a incheiat pe fondul celei mai scazute lichiditati din ultimele opt luni. Valoarea tranzactiilor derulate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a coborat sub 10 milioane de lei, la 9,4 milioane de lei (2,7 milioane de euro), cel mai redus nivel din ultimele opt luni, in conditiile unei prezente reduse a investitorilor straini din piata.