Oamenii Fiscului isi asteapta banii de la Bucuresti. Printre cei care vor incasa stimulente pe luna august se numara soferii si femeile de serviciu.
Din cei 720 de angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, 40 nu vor primi stimulente pe luna august, a spus liderul de sindicat din institutie, Mitita Tudor. Nu au fost exclusi de la impartirea stimulentelor nici soferii sau femeile de serviciu. "Nu primesc stimulente cei care au fost sanctionati, cei cu absente nemotivate, in conformitate cu criteriile venite de la Bucuresti", a spus liderul sindical. Intrebat daca pe langa inspectorii fiscali vor primi stimulente si soferii, respectiv femeile de serviciu de la Fisc, Mitita Tudor a precizat: "Sigur ca primesc si soferii, si femeile de serviciu, pentru ca si ei au stat peste program. Ei de ce sa nu primeasca?! Daca au venit marfuri confiscate, hartie sau alte rechizite, cu ei le-am descarcat, ca noi nu avem manipulanti angajati. (...) Dar deocamdata nu s-au primit banii. Asteptam OK-ul de la Bucuresti".
Directorul executiv al DGFP Dolj, Eugen Calinoiu, a precizat ca repartizarea banilor ce urmeaza a fi primiti sub forma de stimulente s-a facut in conformitate cu recomandarile de la Ministerul Finantelor: "S-au respectat datele din protocolul incheiat intre minister si sindicate, iar comisia locala si-a dat acceptul pentru cei care urmeaza sa primeasca stimulente. Banii nu au venit, pentru ca in acest moment listele sunt la Comisia de validare din minister".

Stimulentul maxim: 2.000 de lei

Seful Fiscului a confirmat faptul ca pe liste sunt si soferi si femei de serviciu care vor incasa stimulente si a completat ca vor primi bani "persoane de la toate departamentele din cadrul DGFP Dolj, mai putin cei care au avut doar cateva zile lucrate in august". Eugen Calinoiu a mentionat ca suma maxima cuvenita finantistilor doljeni sub forma de stimulente este de aproximativ 2.000 de lei, pe luna august, iar minima este undeva in jurul a 200 de lei. Doljului i-a revenit un coeficient de 0,74, ceea ce inseamna ca stimulentele reprezinta 74% din fondul de salarii pe luna august. La calcule, insa, unii au primit mai putin de 74%, iar altii, care au avut rezultate mai bune, au primit mai mult. Liderul sindical Mitita Tudor sustine ca la Dolj nu au fost probleme (de-a lungul timpului) cu modul de repartizare a stimulentelor.