Conducerea societatii sustine ca nu poate distribui dividendele actionarilor din cauza proceselor pe rol cu societatile omului de afaceri Catalin Chelu.

SIF Oltenia a blocat procedura de acordare a dividendelor aferente anului 2008, in valoare de 8,2 milioane de euro, pana la finalizarea litigiilor cu firmele controlate de omul de afaceri galatean Catalin Chelu, care au atacat in instanta hotararile AGA de pe 25 aprilie. "Nu putem sa dam drumul dividendelor, pentru ca instanta poate sa anuleze hotararea de acordare a lor. Va dati seama ca nu mai putem sa cerem banii actionarilor inapoi. Alt lucru de neinteles este ca domnul Chelu a solicitat alaturi de mai multi actionari sa se acorde dividende, apoi, cand aceasta initiativa a intrat pe ordinea de zi a AGA, dumnealui nu a mai venit la vot. Cand a atacat hotararea AGA, pesemne ca nu s-a gandit, iar acum, daca a intrat in hora, se gandeste s-o joace", a precizat Teodor Buzatu, membru al CA la SIF Oltenia.
Societatea de investitii a raportat in 2008 un profit net scriptic de 87,6 milioane de lei (20,6 milioane de euro). La acea data, CA a decis sa nu plateasca dividende, in conditiile in care lichiditatile la inceputul anului erau de doar doua milioane de euro. Ulterior insa, societatea a incasat 18 milioane de euro pe pachetul de 22% din Automobile Craiova SA (ACSA) si mai estima incasari de 20 de milioane de euro in contul detinerilor la alte societati. In ultimul an, gruparea din jurul lui Dinel Staicu i-a scos definitiv din conducere pe oamenii lui Catalin Chelu. La sedinta AGA incriminata au candidat pentru ultimul loc disponibil in CA Doru Mihai Lupoae si Margareta Racovita - considerati oamenii lui Catalin Chelu. Nici unul nu a obtinut cvorumul pentru validare. Catalin Chelu sustine ca actuala conducere a SIF vrea sa il puna la respect, pentru a nu mai ataca hotararile AGA in instanta. "In ultimii ani, diverse persoane au contestat hotararile AGA si totusi SIF-urile au dat dividende in fiecare an. Ei folosesc acest motiv ca sa terfeleasca imaginea celor care au ceva de comentat. Eu, ca persoana, nu am contestat dividendele, ci celelalte aspecte", a spus Chelu.