Din 28 martie, TVR 3 deschide grila de primavara cu editia a doua a concursului Vocea populara.
TVR 3, canalul Televiziunii Romane care emite din toate cele cinci statii locale, incepe primavara cu multe emisiuni de divertisment, programe magazin cu muzica si invitati, dar si cu transmisiuni sportive de interes national.
Concursul de interpretare a cantecului popular romanesc Vocea populara, care promovează tinerele talente ale folclorului nostru, incepe cea de-a doua editie. Din 28 martie, de luni pana vineri, de la ora 20.00, telespectatorii vor putea urmari, pe rand, transmisiunile etapelor judetene din Iasi, Bucuresti (prezentatoare Ema Pendiuc), Craiova, Timis si Cluj.
Prima editie a concursului desfasurata anul trecut si incheiata in ianuarie 2011, s-a bucurat de aprecierea publicului si a lansat deja cateva nume in peisajul folclorului romanesc.
Caravana TVR 3 reintra in noua grila duminica, de la ora 16.00. Emisiunea debuteaza cu "Sibiul si imprejurimile", o productie a Studioului teritorial Cluj.
Tot in grila de primavara se regasesc si Campionatele Nationale de Baschet feminin si masculin, transmise in direct de TVR 3, precum si alte competitii sportive - Finalele Cupei Romaniei la Box, Campionatul National de Polo etc.
Filmele de weekend raman o constanta a programului TVR 3, care propune telespectatorilor sai productii romanesti, difuzate sambata seara, de la 22.00, dar si "Filmele de langa noi", realizate de vecinii geografici ai Romaniei, duminica, de la aceeasi ora.
Cei care platesc cu viata (Romania, 1991) este prima productie romaneasca din grila noua TVR 3 (in 2 aprilie), o dramă inspirată din operele lui Camil Petrescu, in regia lui Şerban Marinescu, iar Noi si muntii nostri (MENQ ENQ, MER SARERE - URSS, 1970) este comedia difuzata pe TVR 3 duminica, 3 aprilie.
O noutate a grilei de primavara TVR 3 o reprezinta Teatrul TV de duminica, de la ora 20.00. Prima piesa pe care telespectatorii o vor putea urmari este Vocea Patriotului Nationale, de I.L. Caragiale, difuzata de studioul TVR Bucuresti.
Evenimentele la zi sunt dezbatute in continuare, in direct, de invitati din fiecare zona a tarii, la magazinul multiplex Regionalia, alaturi de moderatorii fiecarui studio teritorial: Dana Paun si Robert Ungureanu (Craiova - luni), Sebesi Karen si Bogdan Rosca (Cluj - marti), Cosmin Tinta (Timisoara - miercuri), Mihaela Craciun (Bucuresti - joi), George Onofrei (Iasi - vineri).
Sergiu Vitalian Vaida aduce din nou telespectatorilor 'Cluju’' in casele lor, in fiecare sambata, de la ora 13.05, la Vine Cluju´ pe la noi, emisiunea pentru copii Hora prichindeilor trece de pe TVR 2 pe TVR 3, sambata dimineata, de la 9.00, iar duminica de la ora 10.00 romanii pot urmari in direct Liturghia oficiata din diferite zone ale tarii, la Axios.
Claudiu Lucaci discuta evenimentele politice ale zilei, de luni pana vineri, in direct, de la ora 19.00, cu invitati in masura sa emita judecati pertinente asupra subiectelor, la Spatiul deciziilor, Eda Marcus da intalnire amatorilor muzicii "grele" sambata seara, de la ora 20.00, la Regio Rock¸Emilia Nicolaescu ne invita sa luam cafeaua impreuna in diminetile de luni pana vineri, la Regional Cafe, de la ora 7.00, iar Irninis Miricioiu vine cu imagini de neuitat Din arhiva TVR, sambata, de la ora 16.00.