Disponibilizarea de personal de la Apa Canal, care ar fi trebuit sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an, conform hotararii adoptata in urma cu cateva luni de catre Consiliul Local, a ramas decocamdata la stadiul de intentie. Reamintim ca alesii municipali au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) al societatii pe acest an conditionand acest lucru de reducerea cu 200 de persoane a numarului de angajati pana la sfarsitul acestui an.

In cadrul sedintei de consiliu local s-a subliniat faptul ca reducerea numarului de salariati va conduce la eficientizarea activitatii societatii, conditie impusa de Uniunea Europeana pentru primirea fondurilor ISPA in vederea reabilitarii retelei de apa si canalizare. Noua organigrama, care prevedea disponibilizarea a 115 salariati si care fusese aprobata de Consiliul de Administratie (CA) al Apa Canal, nu a primit insa unda verde din partea consilierilor locali si a primarului Dumitru Nicolae, care s-a aratat nemultumit de modul in care au fost nominalizati cei 115 angajati. Directorul general al Apa Canal, Marin Costel, ne-a declarat ca nu cunoaste data cand organigrama societatii va fi supusa aprobarii Consiliului Local.

"Conform hotararii adoptate de Consiliul Local, ar fi trebuit disponibilizate 200 de persoane pana la sfarsitul acestui an. Atunci cand am facut organigrama, care nu a fost aprobata de Consiliul Local, se prevedea disponilizarea a 115 salariati. Nu stiu cand va avea loc disponibilizarea de personal. La ora actuala toti salariatii societatii au de lucru, mai ales ca activitatea s-a mai revigorat in ultima perioada, ca urmare a incasarilor de la populatie", ne-a declarat Marin Costel.