Cel putin 44 de angajati din totalul celor 144 de la societatea de distributie a agentului termic din Lupeni vor fi concediati, dupa ce situatia economico-financiara a firmei va fi discutata in sedinta de consiliu din aceasta luna. Masura de concediere colectiva a fost luata, la fel ca si in cazul altor societati de acest fel din Valea Jiului, din cauza datoriilor pe care beneficiarii nu le-au achitat in ultimii ani, dar si pentru reorganizarea firmei pe criterii de competenta.
"Urmeaza sa luam in sedinta de consiliu o decizie, dar in mod sigur o parte dintre angajati vor fi concediati. Firma Universal Edil este intr-o situatie financiara delicata si acesta este un pas spre o eventuala revigorare a activitatii", a spus Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni.
Firma nu a primit restantele atat de la populatie, cat si pentru lucrarile de interes comunitar la care angajatii au fost solicitati, motiv pentru care s-a ajuns la un adevarat blocaj financiar.
Situatia este similara si in celelalte orase din Valea Jiului, motivul fiind pentru toti acelasi: datoriile beneficiarilor. Reprezentantii societatilor de termoficare, care sunt subordonate consiliilor locale, spun ca restructurarea va afecta atat personalul muncitor, cat si cel TESA si ca reorganizarea firmelor are in vedere revigorarea activitatilor.
Singurii care vor avea de suferit sunt cei care mai au contracte cu aceste societati pentru furnizarea agentului termic si sunt la zi cu plata serviciilor.