Citeva zeci de angajati ai furnizorului local de agent termic primar isi vor pierde locul de muncaa pinaa la sfirsitul anului, acestia urmind saa primeascaa plaati compensatorii.

Cel putin 30 de angajati ai Electrocentrale vor fi disponibilizati pinaa la sfirsitul acestui an, dupaa ce Consiliul de Admnistratie (CA) al societaatii va decide la inceputul lunii septembrie numaarul posturilor care vor fi desfiintate. Potrivit liderului de sindicat de la Electrocentrale, Mihai Popa, reducerea de personal se va face in urma casaarii unor instalatii din cadrul unitaatii, care nu mai sint functionale. "Este vorba de cazanele 1, 2 si 3 precum si de turbinele 1, 2 si 3, care aveau un termen de casare. In cadrul sedintei Consiliului de Administratie care va avea loc probabil pe 4 septembrie se va stabili numaarul de posturi care vor fi desfiintate, urmind ca apoi saa se stabileascaa si numaarul salariatilor care vor fi disponibilizati. In mod sigur vor fi cel putin 30 de persoane care lucrau la instalatiile respective si va fi si personal TESA", ne-a declarat liderul de sindicat, Mihai Popa. Potrivit aceleiasi surse, cei care vor spune adio locului lor de muncaa vor primi plaati compensatorii prevaazute in OG nr. 8/2003, respectiv o anumitaa sumaa de bani in momentul plecaarii, in functie e vechimea in cimpul muncii, precum si o anumitaa sumaa de bani, lunar, timp de 2 ani de zile. Liderul sindicatului ne-a mai declarat caa plecarea efectivaa a salariatilor se va face nu mai devreme de 60 de zile, dupaa parcurgerea unor etape prevaazute de lege.

Electrocentrale este societatea comercialaa gaalaateanaa care stirneste de citeva saaptaamini cel mai mare interes pe plan local, preluarea acesteia fiind doritaa atit de caatre Primaaria Galati, cit si de Consiliul Judetului. Astfel, trecerea furnizorului local de agent termic primar in ograda unei institutii sau firme interesate se va face pe fondul reducerii de personal cauzataa de scoaterea din circulatie a unor instalatii invechite.