Oamenii premierului Tariceanu vor discuta miine despre pretul caldurii si trecerea societatii Electrocentrale in subordinea municipalitatii galatene.

Echipa guvernamentala va decide miercuri ce obligatii vor avea in aceasta iarna administratiile locale si cetatenii in ceea ce priveste producerea, furnizarea si plata caldurii din calorifere. a€œVa fi discutata intr-o sedinta de guvern modificarea pretului national de referinta la energia termica si subventia pentru caldura. Practic se va desfiinta pretul national de referinta care a fost stabilit prin OG. E vorba despre un pret calculat foarte prost. Tariful va fi stabilit de fiecare administratie locala. O parte din cheltuielile facute de producatorii de energie termica, aflate in administrarea municipalitatilor, vor fi suportate de Executiv. Si administratiile locale vor suporta 10 procente din pretul caldurii. Municipalitatea poate acorda si subventii mai mari, dar in nici un caz mai mici de 10 procentea€, a explicat secretarul de stat din cadrul MAI, democratul Mircea Toader. Acesta a facut si citeva precizari referitoare la modul in care statul ii va ajuta pe romanii saraci sa-si plateasca caldura. a€œPentru persoanele cu venituri foarte mici se va mentine ajutorul social. Acest ajutor va creste si va fi completat cu suma necesara pentru achitarea facturii de la intretinere. E vorba de fapt despre o subventie acordata direct cetatenilor cu venituri foarte micia€, a completat Toader.

Electrocentrale, incotro?

Seful local al pedistilor a mai aratat ca tot miercuri guvernantii vor lua in discutie proiectul de trecere a societatii Electrocentrale in subordinea municipalitatii galatene. a€œSint convins ca miercuri se va decide trecerea societatii in administrarea Consiliului Local. Dar, pentru ca acest lucru sa se realizeze, legislativul local si Primaria trebuie sa indeplineasca si citeva formalitati. Daca alesii locali nu-si vor face temele pentru a prelua Electrocentrale, Guvernul nu va subventiona pretul energiei termicea€, a mai aratat secretarul de stat.